Tags

, , ,

Het wordt alweer kouder buiten en dat gaat je lichaam ook merken. Je weerstand wordt op de proef gesteld en voel je je misschien niet helemaal fit. Gelukkig zijn er een aantal tips die je de koude seizoenen door kunnen helpen.

Pillen zijn als eerste niet dé oplossing voor een verkoudheid. Je lichaam kan het het beste zelf oplossen. Hierbij kan jij natuurlijk wel een steentje bijdragen. Als je je lichaam het zelf op laat lossen, bouw je meer weerstand op, zodat je minder snel écht ziek wordt.

1. Hou altijd zakdoekjes bij de hand. Hierdoor kan je je neus snuiten en hoef je deze niet continu op te halen. Als je op den duur een schrale plek krijgt onder je neus, kan je ook zakdoekjes met lotion kopen. Deze zijn zachter voor je huid.


2. Slik niet het hele jaar door vitaminepillen, maar eet 2 stuks fruit per dag. Dit draagt ook bij aan je weerstand, zonder chemische poespas. Persoonlijk slik ik alleen vitamine pillen als ik me een dag niet helemaal fit voel.

3. Je gezicht wordt altijd wat droger tijdens de koude seizoenen en hier kan je ook wat aan doen. Dagcrème helpt zeker tegen een droge huid. Labello en Purol helpen je schrale lippen weer zacht te krijgen. Voor de schrale plek onder je neus kan je vaseline gebruiken, dit werkt overigens ook goed op je lippen.


4. Als je een schrale keel hebt of echt goeie keelpijn, kunnen keelsnoepjes heel goed helpen. Ook dropjes kunnen je keelpijn verzachten. Ook is het goed om je keel ‘nat’ te houden, door middel van het drinken van thee met honing en veel water.

5. Als je verkoudheid echt op zijn top is en je holtes verstopt zitten met snot, is het goed om te stomen. Dit doe je door een bak kokend water neer te zetten en daarin kruiden te doen. Hier heb je speciale bolletjes voor, die heel scherp zijn als je de geur inademt. Maar ze zetten je holtes open en alles loopt eruit. Dit kan je overigens ook zonder kruiden / bolletjes doen, maar dan heb ik persoonlijk altijd het gevoel dat het minder goed / niet helpt.

Als je echt goed ziek wordt, kan je het beste naar de huisarts gaan om je te laten onderzoeken. Je hebt je lichaam geprobeerd te helpen, maar als de hulp niet baat, houdt het op en kan je het beste hulp krijgen van een deskundige.

Dit waren mijn tips, heb je zelf nog meer tips? Laat ze hieronder achter!

Bron afbeeldingen.

xoxo

Advertenties