Tags

, , , ,

Een nieuw programma van de EO is Scrooged, dit programma wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos. In het programma worden jongeren geconfronteerd met hun verleden, heden en toekomst. Hierdoor worden ze hopelijk wakker geschud om zélf hun leven weer op te pakken. Ze staan natuurlijk niet alleen in het programma, gelukkig worden ze geholpen door vrienden en familie. Pakken ze deze kans om hun egoïstische en destructieve levensstijl te veranderen?

Als voorbeeld om een beter beeld van dit programma te geven, neem ik de aflevering van 17 oktober.
Eliza is 17 en ze komt uit Nieuwerbrug. Vroeger was ze een dapper meisje, dat gek was op dans en toneel. Totdat ze twee jaar geleden door acht meisjes van school plotseling in elkaar is geslagen. Sindsdien is Eliza bang voor angst. De angst regeert, maar tegelijkertijd is ze bang om bang te zijn. Ze durft niet meer alleen te zijn. Ze fietst altijd met iemand mee en op school durft ze ook niet meer alleen te zijn. Haar enige veilige plekje is haar kamer, waar ze een talent heeft: tekenen en ontwerpen, ze is gek op mode. Hoe het afloopt kan je op uitzendinggemist.nl kijken.

Ken jij iemand die een duwtje in de goede richting nodig heeft in plaats van verder bergafwaarts te glijden? Scrooge je vriend(in)!

Scrooged is elke maandag rond 21:25 te zien op EO (Ned. 3)

Bron afbeelding.

xoxo

Advertenties