Tags

, ,

Herken je dat? Zit je op de fiets, net je ogen mooi opgemaakt of je signature weer eens toegepast. Dan BAM heb je tegenwind, het is koud en alles loopt uit. Je zit te huilen op de fiets als een baby. Ik heb het over traanogen op de fiets. Hoe komt dit en belangrijker: hoe kom je ervan af?

Oorzaak:
Allereerst, je ogen willen zichzelf reinigen, door alle gure wind die erin komt. Je ogen worden op de fiets, in de wind, droog en dat willen ze voorkomen. Als je zelfs traanogen hebt, terwijl je gewoon rustig thuis zit, dan kan het zijn dat je ogen te weinig traanvocht produceren om je ogen vochtig te houden. Het kan zijn dat je traanbuisje ontstoken is, daardoor gaan je ogen abnormaal veel tranen. Voor traanogen op de fiets is er geen andere reden dan wind die je ogen droog maakt. Ook een allergie (of hooikoorts) kan de reden zijn van je tranende ogen buiten.

Oplossing:
Er zijn geen middeltjes tegen deze vervelende traanogen op de fiets. Je kan het alleen materieel oplossing. Door bijvoorbeeld een bril te dragen als je gaat fietsen. Niet op z’n charmantst, zeker niet als je met een zonnebril door de regen fietst in de winter… Tja. Als ook je oogschaduw uitloopt op de fiets, kan oogschaduwbasis goed helpen. Verder is er helaas niet veel te doen aan dit probleem. Hello crying winter 😦

Bron afbeeldingen.
xoxo

Advertenties