Tags

, , ,

Misschien heb je op andere blogs wel gelezen over oogschaduw finishes. Dit zijn bepaalde ‘soorten’ glans, glitter of uiterlijk van een oogschaduw wanneer deze op het ooglid is aangebracht. Heb je je altijd al afgevraagd wat die verschillende finishes nou betekenden? Ik wel, dus ik ging op onderzoek uit!

Matte:
Matte oogschaduw geeft een intense en pure kleur af op je ooglid. De finish heeft geen glans, glitter of reflecterende deeltjes wanneer het is aangebracht. Matte oogschaduw is vaak dezelfde kleur op je ooglid als in het doosje.

Frost:
De frost finish heeft reflecterende deeltjes in zich, zodat het het licht reflecteerde en je een lichte glitter op je ooglid krijgt. Als je oogschaduw met een frost finish aanbrengt, kan het zijn dat deze niet zo gepigmenteerd is, maar dit kan je altijd opbouwen door meerdere laagjes oogschaduw aan te brengen. Denk niet dat de oogschaduw met frost finish een heftige glitter bevat, deze glitters zijn namelijk subtiel.

Satijn:
Oogschaduw met een satijne finish is heel erg intens en geeft veel kleur af. In tegenstelling tot de frost finish heeft deze oogschaduw van zichzelf al een glans, zonder daarvoor deeltjes te gebruiken. Sommige mensen vinden het eng om oogschaduw met een satijne finish aan te brengen, omdat het misschien ‘nat’ lijkt op het ooglid, maar dit is niet zo.

Lustre:
Een lustre finish is simpelweg een finish met een glans. Deze finish reflecteert vrijwel niet en is dan ook één van de meest lichte finishes die er bestaan.

Velvet:
Oogschaduw met een velvet finish geeft een fluwelen glans aan de oogschaduw, eenmaal aangebracht op het ooglid. Op het ooglid is de kleur lichter en ‘soepeler’ dan in het doosje, vaak is het wel slim om dan even een swatch te maken, voordat je dit soort oogschaduw koopt. Deze kleur is niet zo makkelijk op te bouwen in laagjes op je ooglid, hij blijft licht.

Velux and Velux Pearl:
Velux kleuren zijn zachte kleuren en zijn soepel op het ooglid. Als je een Velux kleur op je ooglid heb aangebracht, lijkt het wel alsof deze kleur al geblend is. Velux Pearl zijn ook zachte kleuren, maar dan met een metallic glans.

Dit waren alle finishes die ik kon vinden, ik hoop dat je er iets aan had!

xoxo

Bron afbeeldingen

Advertenties