Tags

,

Inmiddels weten we bijna allemaal wel dat het goed en vrijwel noodzakelijk is om je gezicht ’s ochtends én ’s avonds te reinigen. Maar hoe zit dat met dag- en nachtcrème? Is er een leeftijd dat je nog te jong bent voor gezichtscrème? Of begin jij pas met smeren als je eerste rimpels te zien zijn? Lees verder en discussieer mee!

Dagcrème geeft de huid een beschermend laagje, dit beschermt tegen wind, regen en noem het maar op wat je dagelijks tegenkomt in je gezicht. Een dagcrème met een zonnefactor (SPF) is nóg beter! Met deze zonnefactor erin is je huid ook nog eens beschermt tegen de zon. Verwacht niet dezelfde bescherming als een zonnebrand, maar alle kleine beetjes helpen! Dagcrème houdt de huid gezond en probeert ons vrij van rimpels te houden.

Dagcrème is zéker niet iets van deze tijd. De oude Egyptenaren maakten al kruiden- en plantenmengels, waarvan zij geloofden dat deze de huid ‘heelde’.

Dagcrème bevordert de groei van nieuwe huidcellen, houdt het vochtgehalte op peil en voorkomt hiermee rimpels. Dagcrème bestaat in verschillende soorten: voor een normale, vette of droge huid of zelfs een dagcrème met bruining.

Nachtcrème is ook geen nieuw product. Het belangrijkste doel van een nachtcrème is de hydratatie van de huid, maar er zijn 3 verschillende soorten nachtcrème:

  • Regenerende crèmes bevorderen de celproductie.
  • Herstellende crèmes beschermen de huid tegen dagelijkse factoren (zoals regen, wind, sneeuw, noem maar op).
  • Anti-rimpel crème maakt de huid glad.
Let op dat je nachtcrème pas op brengt nadat je je gezicht hebt gereinigd, zodat het vuil zich niet gaat ophopen. Een nachtcrème maakt de huid ook soepeler en voedt de huid net als de dagcrème. Ook in nachtcrème zijn verschillende soorten: voor de normale, vette of droge huid.
Vind jij dat je dag- en/of nachtcrème nodig hebt? Waarom wel of niet? 
Ik ben benieuwd naar de antwoorden, zelf gebruik ik elke dag Revlon 24-hours Cream .
De foto’s zijn van weheartit.com
Advertenties