Tags

, ,

Leuk hoor, al die lippenbalsems. Lekker smeren, mooie glanzende lipjes! Maar wat is lippenbalsem nou? Waar is het (meestal) van gemaakt en waarom is het zo ‘goed’ voor je lippen? Kan lippenbalsem ook een negatieve werking hebben op je lippen? Zijn dat ook vragen waar je mee zit? Lees dan snel verder! 

Eerst wat informatie over je lippen. Je lippen zijn gemaakt van een hele dunne huid. Dit maakt ze erg gevoelig. In hele warme of koude periodes geven we ze dan ook vaak extra aandacht, door middel van lippenbalsem. Dit brengt een extra laagje aan, zodat je lippen minder snel / niet gaan barsten.

Allereerst is lippenbalsem een harde zalf of was die je dus aanbrengt over je lippen. Dit wordt meestal gemaakt van bijenwas, menthol, kamfer en aromatische olie. Sommige lippenbalsems bevatten zelfs vitamines of aspirine. Een extra bescherming die soms wordt toegevoegd aan lippenbalsems  zijn middelen die UV-filters bevatten ter beperking van de schade die de zon brengt aan je lippen. Dit soort lippenbalsems zijn vooral te vinden in winkels waar wintersportartikelen worden verkocht.

Maar wat zijn nou de nadelen van lippenbalsem? Sommige mensen kunnen verslaafd worden aan lippenbalsem. Zij blijven maar smeren en houden eigenlijk niet op. Wanneer de lippen (bijna) droog zijn, smeren ze weer een extra laagje op de lippen. Eigenlijk worden in dit geval de lippen verslaafd aan de lippenbalsem. Doordat de lippen de lippenbalsem ‘gewend’ zijn, worden ze weer snel droog en pijnlijk, waardoor je weer lippenbalsem op móét smeren.

Wist je dat: Er een lippenbalsem bestaat met hennep? Deze is dan weer niet verslavend, omdat het in dit geval als smeersel wordt gebruikt. Hennep wordt wel vaker in producten verwerkt!

Wat je ook als lippenbalsem kan gebruiken: Cacaoboter of vaseline (uit een potje in dit geval!)

Producten op de foto’s: 

  • Vaseline Lip Therapy with Aloë Vera
  • Object Lip Balm (Collectors Item)
  • Lip Dreams of Pacha in Banana
  • Claire’s Ice Cream Lip Balm in Bubble Gum
  • Claire’s Fairy Cakes Lip Balm
  • I Love… Mango & Papaya

Volg mij op Twitter

Abonneer op mijn kanaal op YouTube

Volg mijn blog op Bloglovin’

Advertenties